سوالات حقوقی خود را به صورت تلفنی و یا متنی از وکلا و کارشناسان آنلاین ما بپرسید
  • خانه
  • درخواست تنظیم اظهارنامه رسمی

درخواست تنظیم اظهارنامه رسمی

درخواست تنظیم اظهارنامه رسمی به همراه بررسی مدارک شما توسط وکلای عدل بند انجام میشود.

درخواست تنظیم اظهارنامه رسمی

مستندا به ماده 156 ق.آ.د.م ، هرکس میتواند قبل از تنظیم دادخواست، حق خود را به وسیله اظهارنامه رسمی از دیگری مطالبه نماید مشروط بر اینکه موعد مطالبه آن فرا رسیده باشد. کاربر گرامی توجه داشته باشید که درخواست شما یکی از وکلای پایه یک دادگستری تنظیم و ارسال خواهد شد. چنانچه مدارک ضمیمه داشته باشید میتوانید از قسمت فایل زیر ارسال نمایید.

همه موضوعات
افزودن فایل
مبلغ قابل پرداخت

تومان

تنظیم اظهارنامه قضایی از آن جهت مهم است که شما می توانید بدون مراجعه به دادگاه، از طرف مقابل مطالبه حق نمایید. البته باید توجه داشته باشید که متن اظهارنامه بسیار مهم است و می تواند علیه شما در دادگاه مورد استناد قرار گیرد. بنابراین بهتر است توسط وکیل پایه یک دادگستری زبده و کاربلد تنظیم شود.

اظهارنامه قضایی چیست؟

اظهارنامه یک سند عادی و یک ابزار قانونی برای مطالبه حق می باشد. به عبارت دیگر شخص می تواند قبل از تنظیم دادخواست و اقامه دعوا به وسیله ی اظهار نامه، حق خود را از دیگری مطالبه کند. تنظیم اظهارنامه قبل از طرح دعوا ضروریتی ندارد و اما می تواند بعد از اقامه دعوا مورد استناد قرار گیرد. قانونگذار در ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی این امتیاز را برای افراد در نظر گرفته تا بتوانند قبل از اقامه دعوا در محاکم حقوقی یا کیفری درخواست خود را به طرف مقابل بیان کنند و به این شکل موضوع مورد اختلاف فی مابین حل و فصل شود. اظهارنامه پس از ثبت در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی به مخاطب ارسال می شود. ممکن است نخواهیم یا نتوانیم در مراجع قضایی طرح دعوا کنیم و یا نظرمان براین باشد که موضوع را مسالمت آمیز حل کنیم و به توافق برسیم. در این صورت می توانیم با ارسال اظهارنامه اراده خویش را اعلام نماییم. اظهار نامه در برخی از مواقع به عنوان دلیل و مدرک، جهت اثبات آگاهی طرف مقابل، در دادگاه مورد استناد قرار می گیرد. ارسال آن اختیاری است مگر اینکه به موجب قانون، الزامی برای ارسال به طرف مقابل وجود داشته باشد.

چه مواردی در اظهارنامه درج می شود؟

برگ اظهارنامه اوراق چاپی مخصوص است که از طرف وزارت دادگستری در اختیار عموم مردم قرار می گیرد. در جهت جلوگیری از تراکم پرونده ها در مراجع قضایی، این اختیار قانونی داده شده است که قبل از طرح دعوا می توان جهت توافق، صلح و سازش خواسته خود را از طرف مقابل در این اوراق نوشته و ارسال کرد. مواردی که در اظهارنامه درج می شود عبارتند از:

  • مشخصات و اقامتگاه اظهارکننده: در این قسمت اظهار کننده باید مشخصات دقیق خود را که شامل؛ نام، نام خانوادگی، شغل و نشانی است به طور دقیق قید کند.
  • موضوع اظهارنامه: همان موضوع مورد اختلاف یا عنوان کردن مطلبی است که جهت آگاهی یا به جهت دعوت به توافق، صلح و سازش در قسمت خلاصه اظهارات باید توضیح داده شود.
  • مشخصات و اقامتگاه مخاطب: در این قسمت مشخصاتی چون؛ نام، نام خانوادگی، شغل و نشانی دقیق مخاطب شخص اظهارکننده باید قید شود.
  • خلاصه اظهارات: در این قسمت آنچه مورد نظر اظهارکننده است در جهت مطالبه حق خود می خواهد به طرف مقابل، ابلاغ کند باید به صورت شفاف و دقیق توضیح داده شود.
  • خلاصه جواب: در این قسمت از اظهارنامه، گیرنده اظهارنامه به اظهارات شخص فرستنده پاسخ می دهد.
  • بخش امضاء: در این قسمت، اظهار کننده در جهت تأیید مشخصات خود و دریافت کننده اظهار نامه و همچنین موضوعی که به موجب آن اظهار نامه تنظیم شده است. امضاء یا اثر انگشت باید بزند.

نحوه تنظیم اظهارنامه قضایی

مطالبی که در تنظیم اظهارنامه نوشته می شود باید به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد چرا که همانطور که گفتیم ممکن است علیه خودمان مورد استفاده قرار بگیرد. وقتی اظهارنامه نوشته و امضاء می شود می تواند به عنوان اقرار، که یکی از ادله اثبات دعوا در دادگاه است مورد استناد قرار گیرد. ضمناً نگارش اظهارنامه، باید رسمی و مودبانه باشد نباید نگارش به گونه ای باشد که مخاطب را تهدید کند یا به منزله ی توهین تلقی شود. در این صورت طرف مقابل می تواند علیه خودمان در دادگاه کیفری به جرم توهین و یا تهدید، طرح دعوا کند. اظهارنامه همانطور که گفتیم یک ابزار قانونی است که به طرف مقابل ابلاغ می شود. بنابراین باید اخلاق و نزاکت رعایت شود در غیر این صورت، از ابلاغ آن به مخاطب خودداری می شود. جملاتی که برای نوشتن اظهارنامه انتخاب می شود باید ابهام نداشته باشد باید صریح و روشن باشد و در ضمن اگر مدارکی هم وجود داشته باشد که در اظهارنامه به آن استناد شده می توان در صورت نیاز به آن پیوست زد. همچنین به این نکته ی مهم باید توجه داشته باشید که اگر کسی دینی برای شما داشته باشد و شما بخواهید اظهارنامه تنظیم و از او بخواهید که با صلح و سازش اقدام به پرداخت دین (بدهی) کند. ممکن است با دریافت اظهارنامه جهت جلوگیری از توقیف اموالش، اقدام به فروش کند. در این صورت بهترین راه قبل از ابلاغ اظهارنامه، تنظیم دادخواست و تقدیم آن به دادگاه جهت اقامه دعوا است.

تنظیم اظهارنامه قضایی توسط وکیل

اظهارنامه یکی از اوراق پرکاربرد در جهت مطالبه حق قبل از هر اقدام قانونی است. بنابراین می توان بدون مراجعه به مراجع قضایی با طرف مقابل، سازش کرد و در کوتاه ترین مسیر و در سریع ترین زمان ممکن به نتیجه دست یافت. همانطور که گفتیم نگارش اظهارنامه اصول خاص خودش را دارد و ممکن است علیه خودمان در دادگاه مورد استناد قرار بگیرد و یا باعث شود به جرم توهین یا تهدید در دادگاه کیفری مورد مواخذه قرار بگیریم. به همین دلیل بهترین راه، برای تنظیم اظهارنامه قضایی، مراجعه به وکیل خبره و کاربلد است. وکیل پایه یک دادگستری با توجه به اینکه به قانون و الزامات حقوقی اشرافیت کامل دارد می تواند با احترام کامل به مخاطب و استناد به مواد قانونی طرف مقابل را ملزم به توافق و یا سازش کند. به عبارت دیگر با توجه به مهارت و تجربه ای که دارد می تواند بهترین متن را به دور از حاشیه برای شما آماده کند. خبر خوش اینکه شما می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی https:adlband.com که یک دفتر وکالت آنلاین است. تمامی مسائل حقوقی از جمله؛ تنظیم اظهارنامه، دادخواست، لایحه دفاعیه را به صورت آنلاین و غیر حضوری با وکلای متخصص و مجرب در میان بگذارید و بهترین نتیجه را در کوتاه ترین زمان ممکن به دست آورید. این پلتفرم با مدیریت آقای حمید قلی زاده وکیل پایه یک دادگستری با بیش از 16 سال سابقه وکالت راه اندازی شده است.

نحوه پاسخ به اظهارنامه قضایی

به لحاظ قانونی پاسخ دادن به اظهارنامه الزامی نمی باشد در واقع معنای مخالف آن این است که شما می توانید اظهار نامه را بی پاسخ بگذارید. همچنین به دلیل اختیاری بودن پاسخ به اظهارنامه، مدتی هم به لحاظ قانونی برای ارائه پاسخ مد نظر نمی باشد. اگر قصد پاسخ دادن دارید باید به نگارش جملات و نحوه بیان دقت نظر کافی داشته باشید. چون ممکن است در پاسخ، مطالبی را بیان نمایید که بعدها در دادگاه علیه شما مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین پاسخ دریافت کننده اظهارنامه، باید در چهارچوب موضوع اظهارنامه و خواسته مطرح شده باشد در واقع نه بیشتر و نه کم تر باشد. بهترین روش برای پاسخ دادن به اظهار نامه دریافتی، مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری است. با توجه به تجربه و مهارتی که در این کار دارد می تواند به طور اصولی، مستدل و مستند به مواد قانونی و در چهار چوب الزامات حقوقی پاسخ را تنظیم کند.

نمونه متن پاسخ به اظهارنامه مطالبه وجه

  • اظهار کننده: ی. ر به نشانی: ارومیه، خیابان...، خیابان...، کوچه...، پلاک...
  • مخاطب: ح. پ به نشانی: ارومیه، خیابان...، خیابان...، کوچه...، پلاک...
  • موضوع اظهارنامه: مطالبه وجه (مطالبه طلب)

متن پاسخ به اظهارنامه مطالبه وجه

باسلام و احترام در پاسخ به اظهارنامه تنظیم شده توسط ی. ر به شماره 770256 اعلام می گردد. که اینجانب ح. پ در قبال لوازم برقی از جمله؛ جاروبرقی به مارک... و ماکروفر به مارک... که به ارزش پنجاه میلیون ریال در تاریخ 05/02/1402 در روز دوشنبه ساعت 10 صبح خریداری کردم. بیست میلیون ریال از مبلغ کل را در همان تاریخ به موجب رسید بانکی که ضمیمه اظهارنامه خواهد شد به شما تقدیم کردم و الباقی مبلغ به موجب توافق، قرار شد در موعد 05/04/1402 پرداخت گردد. که این توافق به صورت صریح در فاکتوری که به امضاء و مهر جناب عالی رسیده ضمیمه اظهارنامه خواهد شد. ضمناً 2 روز قبل از سررسید موعد مقرر شده یعنی در تاریخ 03/04/1402 به مغازه شما مراجعه کردم جهت پرداخت الباقی مبلغ، که در مغازه تشریف نداشتید و پسر محترمتان در مغازه بود. بقیه مبلغ را یعنی سی میلیون ریال به ایشان پرداخت و تسویه حساب کردم. رسید بانکی به همراه رسید تسویه حساب که از پسر شما دریافت کردم ضمیمه اظهارنامه خواهد شد. به موجب این مدارک بنده هیج بدهی به شما ندارم.

با تجدید احترام

امضاء

سخن پایانی

اظهارنامه یک امتیاز قانونی برای مطالبه حق، قبل از طرح دعوا در دادگاه است. به موجب آن شخص می تواند اظهارات خود را در اوراق مخصوص تنظیم و به ابلاغ مخاطب برساند. تنظیم اظهار نامه نگارش خاص خودش را دارد چرا که در صورت اشتباه می تواند به عنوان مدرک بر علیه اظهارکننده در دادگاه مورد استناد قرار بگیرد. بنابراین بهتر است توسط وکیل خبره و کاربلد تنظیم گردد. همچنین پاسخ به اظهارنامه از سوی مخاطب الزامی نیست و بهتر است موقع پاسخ به اظهارنامه با یک وکیل متخصص مشورت شود.


خدمات